Impacter Daan

"Toen ik Impacter tegenkwam, durfde ik de stap te zetten naar mijn droom"

Maak kennis met Daan, een 28-jarige uit Gorssel. Hij is medeoprichter van de populaire techno feesten Maximaal. Na een zoektocht naar zichzelf is Daan al driekwart jaar clean, zijn droom om Maximaal te creëren heeft hem geholpen bij zijn herstelproces. Zijn verhaal is een inspirerend voorbeeld en laat zien dat zelfs na tegenslagen dromen werkelijkheid kunnen worden.

Ik ben nog steeds zoekende, ik weet nog steeds niet wie ik ben. Maar als ik ga, dan ga ik ook ergens voor.

Daan is iemand met het hart op de tong, door zijn nette pak heen zie je nog de tatoeages van vroeger. ‘In mijn jeugd was ik altijd wel een beetje het buitenbeentje, nooit had ik echt het gevoel dat ik ergens bij hoorde. Ik had een moeilijke leerweg met de diagnoses ADHD en een vorm van PDD-NOS, hiervoor zat ik ook op speciaal onderwijs. Mijn vader is een horeca-eigenaar en ik heb altijd in de keuken als kok kunnen werken. Op mijn 15e kwam ik al in aanraking met extreemrechts en zocht ik mijn toevlucht bij de gabbers in de hardcore scène. Daar begon ik met de drank en de drugs.’

‘In de horeca en de gabberscene had ik een gehaast en hectisch leven. Ik heb me ook in deze periode vrij geïsoleerd gevoeld. Elke dag dronk ik de pijn weg om niet meer te voelen.  Maar vervulling heeft het me nooit gebracht. Daarom ben ik uiteindelijk hulp gaan zoeken en ging het gelukkig een stuk beter. Rond de zomer van 2022 had ik een terugval. Op 3 september 2022 had ik besloten om te stoppen. Bij de IJssel kwam ik heel toevallig via een wederzijdse connectie een jongerencoach van Impacter tegen. Alsof het zo moest zijn!’

‘Tegen de jongerencoach Simon van Impacter vertelde ik dat ik begonnen was met muziek draaien. Nadat hij doorvroeg vertelde ik dat ik ook de droom had om harde feesten te organiseren en op te treden. Simon nodigde me uit voor de Impacterfabriek. Ik werd open ontvangen en kon over mijn ideeën brainstormen. Daar ontmoette ik ook Barend die dezelfde droom had, sindsdien zijn we een team. Zo is Maximaal ontstaan.’

‘De maanden erna hebben we samenwerking gezocht met ontwerpers voor een logo en met poppodia als Walhalla en Burgerweeshuis voor publiciteit en organisatie. Ook hebben we samenwerking gezocht met gevestigde DJ’s uit de scène zoals Dj’s van Nachtparlement en ADM. Dit leidde tot twee succesvolle feesten in Walhalla, inmiddels staat er alweer een derde op de agenda. Vaak brainstormden we bij de Impacterfabriek, waar ik ook anderen verder help met hun ideeën. Daar blijf ik voorlopig naartoe gaan. Ik heb daar echt het gevoel erbij te horen en dat ik anderen kan helpen, Dat is wat  ik uiteindelijk het liefste doe.’

‘Inmiddels is er veel veranderd. Ik ben via een andere Impacter met de moskee in aanraking gekomen. Ik heb me in het geloof verdiept en ben nu bekeerd.  Daarnaast  ben ik veel gaan sporten en ben ik gestopt met de horeca. Ik wil me inzetten als ervaringsdeskundige om anderen te helpen, waarvoor ik nu cursussen volg en aan een opleiding wil beginnen. Na 10 jaar beschermd wonen heb ik nu nog maar 2 uur ambulante hulp, maar binnenkort ga ik het helemaal zelf doen. Ook ben ik bezig met het oprichten van een stichting voor ‘GezondHerstel’ , ik wil hiermee  mensen de mogelijkheid geven om ervaringsverhalen te delen. Het eerste evenement staat al voor september gepland.’

Lees ook de verhalen van de andere impacters

Alle impacters
Impacter Ella

"Het bracht me vriendschap, voldoening en zelfvertrouwen."

Ella leest liever. Ze is 14 jaar en doet tweetalig Atheneum op het Stormink. Ze is in het Engels opgevoed en woont, na Duitsland en Zweden, nu 3 jaar in Nederland. Omdat de lessen Engels voor haar te makkelijk zijn leest ze tijdens de les vaak fantasyboeken. Via Impacter kreeg ze de mogelijkheid om zelf iets op te zetten wat bij haar past. Die kans heeft ze gegerepen en nu heeft ze een eigen boekenclub in de Bibliotheek: de Pageturners!

Impacter Ghalya

"Ik weet nu wat ik wil, wat ik ga doen!"

Ghalya is eenentwintig jaar en komt uit Irak. Ze is nu twee jaar in Nederland en bezig met het leren van de Nederlandse taal op Aventus voor haar inburgering. Vanwege haar Yezidische religie was het niet veilig voor haar in haar eigen land. Ze heeft daar een moeilijke tijd achter de rug. Ook toen ze in Deventer kwam heeft ze een tijd lang moeten zoeken naar haar weg. Gelukkig weet ze nu welke kant ze op wil: Ze wil retailmanager worden in de fashion. Om richting haar doel te komen doet ze alvast vrijwilligerswerk bij de Reshare Store van het Leger des Heils.

Impacter Juan

"Interessant en leuk om betrokken te kunnen zijn bij de opstart van iets nieuws."

Juan is een 19-jarige gepassioneerde student bestuurskunde. Voor zijn vrije portfolio besloot hij te gaan voor échte impact in Deventer. Hij stond via Impacter aan de bestuurlijke basis van een nieuw jongerenpanel én van een nieuw oncologisch inloopcentrum. Mede door deze opgedane ervaringen kan hij nu al betaald binnen Saxion de participatie onderzoeken en vertegenwoordigt hij binnenkort studenten bij de gemeente als studentenambtenaar.

Impacter Feyza

"Als je iets niet durft, dan moet je het juist wel doen"

Feyza is een 23-jarige Sociaal Werk studente op het ROC. Via het project Music Moves kwam ze in aanraking met Impacter. Voor haar was het een sprong in het diepe, ze overwon bij Impacter haar angst om voor een groep staan en iets te organiseren. Dit was voor haar zo waardevol dat ze meer wilde doen met Impacter en uiteindelijk zelfs haar stage hier wilde doen. Nu wil ze anderen leren om óók uit hun comfortzone te stappen.

Impacter Jaimiro

"Avonturen en risico’s pakken, ik ontwikkel me op een andere manier dan het hoort"

Jaimiro zat op de Marke Zuid, hij werd daar zo vaak uit de klas gestuurd dat hij in een ‘maatwerkklas’ terecht kwam. Hier zat hij elke dag zonder leeftijdsgenoten alleen in de klas. Via Impacter kreeg hij de mogelijkheid twee dagen per week zich te richten op iets totaal anders: Rappen in de studio en jongeren helpen bij jongerencentrum The Mall.

Impacter Max

"Er zijn zoveel meer mogelijkheden dan je zou denken…"

Max is een energieke tiener die weet wat hij wil. Toen hij via een brief bij het Vlier hoorde dat hij via Impacter vrijwilligerswerk tijdens de Keuze-Uren kon doen ging hij ervoor. Dus zette hij tijdens schooltijd verschillende projecten op, waaronder gratis Talamini ijsjes voor Woonzorgcentrum Humanitas en zelfs een gehele excursie voor een klas uit Namibië.

Impacter Sarah

"Het verzacht de pijn, het geeft je een doel."

Sarah wil met haar idee anderen helpen die worstelen met hun mentale gezondheid. Met haar activiteiten kunnen mensen praktisch met emoties aan de slag. Want waarom zou therapie alleen met gesprekken moeten zijn? Zelf had ze het in ieder geval ook kunnen gebruiken.

Impacter Kaylee

"Mijn verleden heb ik een plek kunnen geven en ik durf weer te dromen over de toekomst"

Kaylee is 23 jaar en is nu al bezig met de ontwikkeling van een eigen stichting ‘Pluis. Kaylee zet zich in voor andere jongeren zodat zij veilig hun seksualiteit kunnen ontdekken. Dit is zeker niet vanzelf gegaan. 

Impacter Roelf-Jan

"Ik droomde heel groot en vond het moeilijk in kleine stukjes te hakken"

Roelf-Jan is de oprichter van Stichting La Vie, een succesvolle stichting die dialoogavonden over levensthema’s organiseert in Deventer. Nadat hij vastliep in zijn werk focuste hij zich op zijn eigen ontwikkeling. Hij kreeg een droom, met behulp van Impacter werd het een plan.

Impacter Jan

"Zelfvertrouwen voor elkaar boksen"

Jan is vrijwilliger bij ‘the mall’, een jongerencentrum, in Colmschate. Hij neemt deel aan het project ‘Impacter’ van Deventer Doet, waarbij jongeren onder begeleiding van een jongerencoach iets terug willen doen voor de maatschappij en zich tegelijkertijd willen ontwikkelen.

Kom in contact

Onze coaches staan voor je klaar om je op weg te helpen.