Wat is Impacter?

Bij Impacter Deventer zetten jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud zich vrijwillig in voor een ander, ontdekken hun talenten, ontmoeten nieuwe mensen en maken onze samenleving sterker.Bij ons krijg je de kans om te leren in een omgeving waar experimenteren oké is en waar je gewaardeerd wordt om wie je bent. Dat zorgt voor meer vertrouwen in jezelf, jouw talenten en je plek in de maatschappij. Dat doe je niet alleen maar samen met ondersteuning van een jongerencoach. Zodra je door ons gecoacht wordt, noemen wij je een Impacter.

Loop je vast met het maken van keuzes rondom school of werk? Of wil je ontdekken of de weg die je bent ingeslagen wel de juiste voor jou is? Wij snappen als geen ander hoe moeilijk het is om een keuze te maken en helpen je daarom graag op weg. Maar misschien weet je al wel heel goed wat je wilt, maar alleen niet hoe en waar je moet beginnen. Wij helpen je praktijkervaringen op te doen en je droom werkelijkheid te maken. In Deventer zijn heel veel mogelijkheden om je in te zetten voor anderen. Laat ons jouw idee horen en we helpen jou om deze waar te maken!

Lees ervaringen van Impacters

Onze werkwijze

Die verschilt per Impacter. Wij stemmen de route af op jouw behoefte en een tempo wat voor jou werkt. De eerste stap is kennismaken. We verkennen samen jouw doel of de vraag waarmee je binnenkomt. Vervolgens ga je samen met je coach op zoek naar een plek of geschikt project om aan de slag te gaan met dit doel. Wanneer je gematcht bent met een geschikt project, of organisatie, ga je zelfstandig verder. Jouw coach is dan nog beschikbaar voor vragen en om te bespreken hoe het gaat. Naast één op één coaching kun je ook bij ons aan de slag in groepsvorm in het ImpacterLab. Het LAB werkt met dezelfde visie als de individuele route van Impacter, maar dan vanuit de groep en meer gericht op het zelf opzetten van een maatschappelijk project.

Lees meer over onze werkwijze

Hoe lang duurt een Impacterroute?

Ook dat is afhankelijk van de Impacter. Wij hebben geen strikte regels, maar spelen in op de situatie. Dat kan bijvoorbeeld vier uur per week zijn. Maar ook een paar uur in de maand. Samen met jou stemt je coach een periode af. Zodra deze periode voorbij is, en het gestelde doel behaald, ontvang je een certificaat van deelname met een afsluitende brief van de coach. Die ervaring kun je mooi meenemen op je cv!

Bekijk hier de mogelijke routes

Geschiedenis van Impacter

Impacter is van oorsprong ontstaan in 2018 uit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van ZonMw. Inmiddels werken we met vele organisaties samen en is Impacter actief in meerdere gemeentes in Noordoost-Nederland.

Bekijk hier op welke locaties Impacter actief is

Samenwerken

Ben je benieuwd naar een samenwerking met Impacter? We staan altijd open voor een vrijblijvende kennismaking. Lees hier meer over samenwerken met Impacter als school, als professional, als bedrijf of organisatie óf als vrijwilliger of stagiair.

Samenwerken met Impacter

Kom in contact

Onze coaches staan voor je klaar om je op weg te helpen.